دانشنامه روانشناسی مردمی
علیرضا نوربخش (مشاور بالینی)

قرارگرفتن جنین در معرض تلفن همراه

قرارگرفتن جنین در معرض تلفن همراه می تواند به اختلال بیش فعالی منجر شود. 

قرارگرفتن جنین در معرض تلفن همراه می تواند به اختلال بیش فعالی منجر شود . 

پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ییل نتیجه گرفته اند که قرار گرفتن در معرض تلفن های موبایل در دوران بارداری بر رشد مغز جنین تاثیر گذاشته و ممکن است به بیش فعالی فرزند منجر شود. پژوهشگران این نتیجه گیری های خود را بر پایه مطالعه ای بر روی موش ها قرار داده اند.

هیو اس. تیلور، پزشک، استاد، و رییس قسمت ترشحات تناسلی و ناباروری در بخش مامایی، بیماری های زنانه و علوم تناسلی، و نویسنده ارشد این پژوهش [که در شماره ۱۵ مارچ مجله علمی “ساینتیفیک ریپرتز” (گزارش های علمی) از انتشارات نیچر چاپ شد] اظهار داشت:” این اولین مستند آزمونی است که نشان می دهد قرارگیری در معرض امواج رادیویی تلفن های موبایل به راستی بر رفتار بزرگسالان تاثیر می گذارد.”

برای انجام این مطالعه، پژوهشگران دو گروه از موش های صحرایی باردار را در معرض دو میزان متفاوت از پرتوها قرار دادند. گروه اول از موش های باردار در برابر پرتوهایی از موبایل بی صدا (میوت) و ساکت شده ای قرار گرفتند که بر روی قفس آنها جای داده شده بود. موبایل به صورت روشن بر روی قفس قرار داده شد و برای مدت ۱۷ روز در آنجا باقی ماند. گروه دوم از موش ها که به عنوان کنترل عمل می کرد در شرایط همسانی قرار داده شد با این تفاوت که در این مورد موبایل خاموش بود.

بر پایه گزارش این مطالعه، موش ها در معرض “پرتوهاییکه با بسامد ۱۹۰۰-۸۰۰ مگاهرتز” قرار داشتند. با اینحال، آنچه که کمتر دانسته است این است که آیا این موش ها در معرض همه طیف بسامدهای بین ۸۰۰ و ۱۹۰۰ قرار داشتند یا آن که فقط بخش معینی از این طیف بسامد در طول ۱۷ روز آزمون مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن که جنین موش های در معرض این پرتوافشانی قرار گرفته رشد کرده و بزرگ شد، پژوهشگران میزان کنش های الکتریکی مغز آنها را اندازه گیری نموده و شماری آزمون های روانشناسانه و رفتاری از آنها به عمل آوردند. این موش های بزرگسال نشانه هایی از بیش فعالی و کاستی حافظه از خود بروز دادند.

تیلور این تغییرها در رفتار را به تاثیری بر رشد ناحیه پیش پیشانی قشر مخ دردوران بارداری نسبت داد.

اختلال کاستی توجه و بیش فعالی، یا adhd گونه ای اختلال رشدی است.

تیلور گفت: “ما نشان داده ایم که مشکل های رفتاری در موش ها شبیه به adhd از طریق قرار گرفتن در معرض پرتوهای تلفن همراه در درون رحم ایجاد می شود. افزایش اختلال های رفتاری در فرزندان انسان نیز ممکن است تا حدی نتیجه قرار گرفتن جنین در معرض پرتوافشانی های تلفن همراه باشد.

پژوهشکده علوم شناختی

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی، نیاز به گفت و گو و مشاوره داریم. جهت دریافت وقت مشاوره آنلاین یا حضوری با شماره ۰۹۳۵۵۷۵۸۳۵۸ تماس بگیرید.

پست های مرتبط

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها