میانگین سن طلاق در ایران زیر ۲۵ سال
حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران میگوید که بر پایه آمار سازمان ثبت احوال در ۹ ماهه اول امسال، ۱۲ درصد زنانی که از همسرانشان جدا شدهاند، کم تر از ۲۰ سال داشتند.
موسوی چلک به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت: «اگر جمعیت زیر ۲۵ سال را در محاسبه آمار طلاق در نظر بگیریم اکثر مطلقهها و هم چنین بخش اصلی طلاقها در کمتر از ۲۵ سالگی اتفاق میافتد.»
بر پایه آمارها سالانه بین ۳۵ تا ۴۵ هزار ازدواج در ایران بین دختران و پسرانی انجام میشود که کمتر از ۱۵ سال سن دارند.
به گفته او در سال ۱۳۹۲ به طور میانگین در مقابل هر پنج ازدواج، یک طلاق در ایران رخ داده اما در برخی استانها مانند تهران این نسبت کمتر از سه ازدواج و یک طلاق است.
همچنین رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران میگوید یکی از مهمترین دلایل طلاق در ایران «عدم رضایت جنسی» است اما زوجین به علت «ملاحظات اجتماعی متعدد» این موضوع را در دادخواستهای طلاق خود مطرح نمیکنند.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری شهریور امسال خبر داد که ۱۴ میلیون پرونده طلاق در دادگاههای ایران در جریان است.
فشار اجتماعی بر زنانی که طلاق میگیرند
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران همچنین میگوید که جامعه ایرانی نسبت به یک زن مطلقه «دید خیلی خوبی ندارد.» به گفته موسوی اگر در ایران، زنی که دارای شوهر است با دوستانش به مسافرت برود، «هیچ مشکلی ندارد» اما اگر همین زن بعد از طلاق این عمل را تکرار کند، «برچسبهای اجتماعی متعددی به وی زده شده» و با «تحقیرات متعدد اجتماعی» روبرو خواهد شد که این عوامل بستر «ایجاد آسیبهای اجتماعی متعدد» را برای آنان فراهم میکند.
آمار سال ۱۳۹۲ نشان میدهد که میزان ثبت ازدواج در ایران نسبت به سال پیش از آن روندی کاهشی و آمار طلاق روندی رو به افزایش داشته است.