دانشنامه روانشناسی مردمی
علیرضا نوربخش (مشاور بالینی)

نوروزتان مبارک

عید نوروز

ما ایرانی ها عادت نکرده ایم به زندگی بدون ریخت و پاش. عادت نداریم به کمتر خوردن و پوشیدن و خرید کردن. عادت کرده ایم اگر توانایی مالی اش را داریم حتما یخچال ها و فریزرهای مان لبریز از گوشت و مرغ و سبزی باشد. به دیدن فضای خالی عادت نداریم. خانه هایمان را از کف تا سقف پر از اسباب و اثاثیه کرده ایم و تا چند سالی از عمرشان می گذرد بوی کهنگی دماغ مان را می آزارد. با کهنگی و از مد افتادگی مهربان نیستیم. با پیرهای مان هم مهربان نیستیم. ما مصرف زده ایم. مصرف خوراک و پوشاک و رابطه جنسی و حتی مصرف انسان ها برای رسیدن به خواسته ها و داشتن امکان بیشتر برای مصرف بیشتر …

عید نوروز
عید نوروز

در طی روزهای عید لباس های نو می پوشیم. تا خرخره آجیل و میوه و غذا می خوریم. سیزده روز تمام مصرف می کنیم. هرچه را که دم دستمان باشد. خودمان را. دیگران را. اشیا را. طبیعت را و پسمانده های مان را نشانه زوالِ انسان شاداب و سبکبال می دانیم. در کل، سنگین زندگی می کنیم.

ساده زیستی می گوید:
خانه تکانی فقط رفت و روب نیست. نوروز فقط روز از نو، روزی از نو نیست. شاید بد نباشد آنچه را نمی خواهیم بدهیم برود. با چنگ و دندان به هر داشته ای نچسبیم. شاید خانه تکانی نوعی سبک شدن است. به اندازه خورد و خوراک روزانه مان انبار کنیم. به اندازه گرسنگی مان بخوریم. به اندازه پوشاندن برهنگی مان بپوشیم. در این حد معمولی از ساده زیستن، ادعا یا نشانی از عرفان و زندگی سخت زاهدانه لازم نیست داشته باشیم. این ها ساده زیستن است. بیایید فلسفه زندگی ساده را در سال جدید تجربه کنیم. بیایید از همین نوروز آغاز کنیم.

نوروزتان شاد. سیزده روزتان سبکبال و پر نشاط. عیدتان مبارک.

غزال تشکر ( مرد روز )

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله

* درود بر شما که با حمایت خود و دعوت دیگران به مطالعه مقالات سایت، به من انگیزه می دهید. لطفا در کامنت ها و مباحثات شرکت کنید و پرسشگر باشید. جهت مشاوره آنلاین یا حضوری با شماره ۰۹۳۵۵۷۵۸۳۵۸ در تلگرام هماهنگ نمایید. *

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سجاد اسکندری
۱۳۹۴/۰۱/۱۲ ۱۸:۱۸

من هم این عید باستانی و اریایی رو تبریک میگم به شما ، امیدوارم تو سال جدید موفق تر از روزهای قبل باشید