داشتن فرزند و خوشبختی
داشتن فرزند لزوما باعث خوشبختی نمیشود
بر اساس تحقیق جدیدی که در ایالات متحده در دانشگاه پرینستون انجام شده است، کسانی که پدر و مادر هستند لزوما خوشبختتر از افراد بیفرزند نیستند. این موضوع اما در کشورهای فقیر صدق نمیکند. پژوهشی جدید که در دانشگاه پرینستون صورت گرفته است، نشان میدهد که داشتن و نداشتن فرزند، تاثیر بزرگی بر احساس رضایت افراد ندارد. این تحقیق، کشورهای پیشرفته صنعتی و ایالات متحده آمریکا را مبنای کار خود قرار داده است.
دانشمندان آمریکایی این پژوهش را در دو قسمت انجام دادند. بخش نخست حاوی نتایج پرسش از حدود ۸/ ۱ شهروند آمریکایی است. مدت زمان پرسشها بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ بوده است. بخش دوم پژوهش نتایج پاسخهای حدود ۱ میلیون نفر از ۱۶۱ کشور مختلف است. پاسخهای بخش دوم به سالها بین ۲۰۰۶ و ۲۰۱۲ بر میگردد.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی “Prceedings of the National Academy of Sciences” منتشر شده است.
شرکت کننندگان در این تحقیق باید به این پرسش جواب میدادند که تا چه اندازه به یک زندگی ایدهآل نزدیک هستند. آنها باید میزان خوشبختی خود را بین ارقام صفر تا ده ارزیابی میکردند. جالب اینجاست که هر دو گروه، آنهایی که دارای فرزند هستند و افراد بدون فرزند، هر دو حدودا عدد ۷ را برای رضایت از زندگی خود انتخاب کرده بودند. تنها پدرو مادرانی که بین سنین ۳۴ تا ۴۶ سال بودند، کمی خود را خوشبختتر از همسالان بدون فرزند میدیدند.
افزون بر این، محققان از شرکت کنندگان پرسیده بودند که در روز قبل از آزمایش چه احساسی داشتند. بر اساس نتایج این تست، کسانی که فرزند داشتند بیشتر تحت استرس بودند و در کل از نظر عاطفی دچار فراز و نشیبهای بیشتری بودند.
اما دانشمندان زمانی که فاکتورهای دیگری به این پژوهش افزودند، متوجه شدند که فاصلهای زیادی در میزان خوشبختی والدین و افراد فاقد فرزند وجود ندارد. تحصیلات، سطح درآمد، سلامتی و اعتقاد از جمله عواملی بودند که بر احساس رضایت دو گروه تاثیری نمیگذاشتند.
اما نتایج این پژوهش در کشورهای فقیر صدق نمیکند. در آنجا پدر و مادرها در کل نا راضیتر از افراد بدون فرزند هستند.
منبع : دویچه وله فارسی