ساسی مانکن در مدارس ایران
ترانه ساسی مانکن تمثیلی از وضعیت کنونی فرهنگی جامعه ماست
استقبال از آهنگ ساسی مانکن و امثال آن نشان از تشنگی جامعه دارد، جامعهای که میخواهد شاد باشد. شادی حلقه مفقوده جامعه امروز ماست.
استقبال از آهنگ ساسی مانکن و امثال آن نشان از تشنگی جامعه دارد، جامعهای که میخواهد شاد باشد و با موسیقی ارتباط بگیرد. شادی حلقه مفقوده جامعه امروز ماست.
چرا آهنگ ساسی مانکن در مدارس ایران انقلابی به راه انداخت؟
چهل سال است از همه روشها برای حذف موسیقی در مدارس استفاده می کنند، محتوای همه کتابهای آموزشی را تنها بر اساس سلیقه شخصی خودشان تغییر می دهند، در حالی که شاهنامه فردوسی، بوستان و گلستان سعدی، مثنوی مولوی و دیوان حافظ را از نظام آموزش و پرورش کشور حذف کرده اند.
در تمام این سالها چه خوراک فرهنگی به دانشآموزان دادهایم که حالا انتظار داریم، کودک خردسال ما با وجود آنکه معنای برخی کلمات ترانه ساسی را نمیداند اما کلمه به کلمه با خواننده تکرار میکند و در اوج لذت بردن از آهنگ، جیغ میکشد. امروز نوجوان ما حتی بسیاری از شاعران، نویسندگان و هنرمندان شاخص دوران معاصر را نمیشناسند، چرا که تیغ سانسور اجازه نداده حتی نام این بزرگان را بشنوند.
ترانه ساسی مانکن تمثیلی از وضعیت کنونی فرهنگی جامعه ماست. همین روزها اگر کسی بگوید چرا ربنای شجریان از صدا و سیما پخش نمیشود، خیلیها بر او خرده خواهند گرفت و او را ضد فرهنگ خواهند نامید، اما گویی خود را به خواب زده و نمیخواهند ببینند با این فضایی که ایجاد کردهاند، جایگزین امثال استاد شجریان کسی نیست چون ساسی مانکن، تتلو و ….
چرا کسی نمیخواهد به جای متهم کردن این و آن، بپذیرد که راه فرهنگی که در این سالها طی کردهایم غلط بوده و امروز اگر نخواهیم در این راه بازنگری کنیم، قطعا با شکست جدی مواجه خواهیم شد. امروز حضور پر رنگ ساسی مانکن در همه بخشهای جامعه به ویژه آموزش و پرورش نتیجه تصمیمات غلط فرهنگی است که پشت درهای بسته گرفته میشود.
سردمداران فرهنگی ما نمیدانند در بطن جامعه چه میگذرد!!!
آهنگ ساسی مانکن و گرایش جوانان و به ویژه نوجوانان به این آهنگ نشان از تغییر ذائقه فرهنگی جامعه و نیز خلاء محتوای فرهنگی دارد. البته هیچگاه نمیتوان کسی را بخاطر گوش دادن به یک آهنگ مورد مذمت قرار داد اما بحث اینجاست که در سرکوب موسیقی فاخر این مملکت، در حذف ادبیات غنی ایران و در نادیده گرفتن انگارههای فرهنگی یک جامعه، چارهای نیست جز آنکه شاهد انقلاب فرهنگی با انگارههای کم ارزش باشیم.
مهرداد حمزه
در ویدیوها، بچههای ایرانی ترانههای ساسی مانکن را کاملاً حفظ هستند. ترانهای که به وضوح اروتیک است و از الفاظی استفاده میکند که احتمالا بچهها معنیاش را جز با کنجکاوی شخصی نمیدانند. اگر قرار است که درباره این ماجرا صحبت کنیم، بهتر است درباره این صحبت کنیم که چه اتفاقی در خانوادههای ایرانی در حال رخ دادن است. این ترانه ها در خانه یا ماشین پخش میشود و بچهها هم مشغول شنیدن آنها هستند.