کتاب صوتی آزمون های فرافکن شخصیت
آزمون فرافکن
آزمون های فرافکن شخصیت نوعی آزمون غیرعینی هستند که در آن افراد ویژگیهای شخصیتی خود و آنچه در سرشان میگذرد، فاش میکنند.
آزمون فرافکن، یک نوع آزمون شخصیت است که در آن، صحنه ها، تصاویر یا کلمات مبهمی به فرد، ارائه می شود و از او خواسته می شود تا پاسخ ها یا واکنش هایی را به آن ها، نسبت دهد. هدف این تست ها این است که تعارضها و هیجانهای پنهان شده در بخش ناخودآگاه فرد، شناسایی شوند؛ یعنی کشف بخشهایی که از طریق آزمون های عینی و پرسش و پاسخها، مشخص نمی شوند. در واقع بخش های ناخودآگاه شخصیت، با استفاده از پاسخ هایی که فرد به صورت ناخودآگاه به این موارد، نشان می دهد، شناسایی می شوند.
این نوع تست ها، از مکتب فکری روان تحلیلی از جمله نظریه فروید در مورد ناخودآگاه، به وجود آمدند. فرض آن ها این است که اگر از فرد درمورد موضوع مورد بررسی، مستقیما سوال بپرسیم، ممکن است فرصتی به او بدهیم تا فکر کند و پاسخهای اصلی خود را به صورت آگاهانه، تغییر دهد یا تحریف کند. در واقع، این مکتب، این گونه بیان می کند که همه افراد، افکار، تمایلات و انگیزههای ناخودآگاه دارند؛ به این معنا که نمیتوانند به صورت خودآگاه، نسبت به آنها، هشیار باشند. بنابراین روان تحلیل گران، ترجیح می دادند که با جستجوی مواردی مثل رویاها، بخش ناخودآگاه فرد را بررسی نمایند. به این صورت است که سوگیری ها، عدم صداقت و دفاعهای فرد، کنار زده می شوند و واقعیت اصلی، نمایان می شود؛ حتی اگر فرد، سعی در فریب درمانگر داشته باشد.
آزمون های فرافکن شخصیت نوعی آزمون غیرعینی هستند که در آن افراد ویژگیهای شخصیتی خود را با فرایندهای ذهنیشان و آنچه در سرشان میگذرد، فاش میکنند. یکی از ویژگیهای آزمونهای فرافکن این است که در مقایسه با سایر آزمونهای عینی، آزادی بیشتری برای پاسخ دادن دارند. در واقع نوعی سنجش غیر مستقیم شخصیت است؛ افراد آنچه که در ناهشیارشان دارند را بروز میدهند.
در پرسشنامههای شخصیت، هدف اصلی عینیت است. پرسشنامههای عینی را به آسانی میتوان نمرهگذاری کرد و پایایی و اعتبار آنها را ارزیابی نمود؛ البته آزمون های عینی، آزادی بیان را به شدت محدود میکنند. در مقایسه با آنها در آزمونهای فرافکن سعی میشود قسمت خصوصی شخصیت وارسی شود. در یک آزمون فرافکن محرک مبهمی ارائه میشود تا شخص هر طور که میل دارد به آن پاسخ دهد. از لحاظ نظری، چون محرک مبهم است و مستلزم پاسخ خاصی نیست لذا فرد شخصیت خود را در محرک ارائه شده فرافکنی میکند. آزمونهای فرافکن تخیل شخص را برمیانگیزند و فرض بر این است که شخص با فرآوردههای تخیلی خویش اطلاعاتی درباره خود بهدست میدهد. دو آزمون که مورد استفاده فراوان قرار گرفتهاند عبارتند از آزمون رورشاخ (Rorschach Rest) و آزمون اندریافت موضوع (Thematic Apperception).
انواع فرافکنی از نظر امبردان
- فرافکنی انعکاسی: فرد در شخصیت دیگری چیزهای مطلوبی را می یابد که ادعا می کند از آن خود اوست.
- فرافکنی پالایشی: فرد ویژگی های نامطلوب خود را انکار کرده و آن ها را به دیگری نسبت می دهد و یا در دیگری می بیند.
- فرافکنی تکمیلی: شخص یا خود را در طبقه دیگران یا دیگران را در طبقه خود قرار می دهد تا با احساس همگونی با آنها، دفاعی در برابر تعارض های درونی خود جسته باشد.
مهم ترین آزمون های فرافکن
- آزمون (CAT) : جهت آشکارسازی انگیزه ها، احساسات، عقدههای روانی و تضادهای شخصیتی کودکان مورد استفاده قرار میگیرد.
- آزمون(TAT) : جهت آشکارسازی انگیزهها، احساسات، عقدههای روانی و تضادهای شخصیتی فرد استفاده میشود.
- آزمون لکه جوهر رورشاخ : با هدف پی بردن و آشکار ساختن انگیزهها، احساسات، تضادهای شخصیتی و میزان عقدههای روانی فرد به کار میرود.
- آزمون جملات نیمه تمام راتر : جهت ارزشیابی شخصیت و شناخت ویژگیهای شخصیتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- آزمون تداعی کلمات یونگ : جهت ارزشیابی شخصیت و تمایز قائل شدن بین افراد دارای رفتارهای برون گرایانه از افراد دارای رفتارهای درون گرایانه مورد استفاده قرار میگیرد.
فصل اول : مفهوم فرافکنی ( صفحات ۳ تا ۱۹ )
فصل اول کتاب آزمون فرافکن شخصیت
ادامه فصل اول و فصل دوم : آزمون کلمات یونگ ( صفحات ۱۹ تا ۴۶ )
فصل دوم کتاب آزمون فرافکن شخصیت
سپاس بیکران از شما برای قرار دادن این فایل ، منتظر فصل های عاطی هستم
با سلام
سپاس بخاطر مطالب مفید و نشر دانش
درود ، مدتی بود بلاگفا قطع بود ، و آدرس شما رو در وبلاگ داشتم
با زحمت بسیار دوباره به یاد آوردم
ممنون بابت مطالب مفیدتون
امیدوارم به وبلاگ جدید من هم سر بزنید