دانشنامه روانشناسی مردمی
علیرضا نوربخش (مشاور بالینی)

پرسشنامه افسردگی بک

پرسشنامه افسردگی بک یکی از معتبرترین تست های سنجش میزان افسردگی در افراد است. پرسشنامه افسردگی بک (BDI)، اولین بار در سال ۱۹۶۱، توسط آرون بک(Aaron Beck) تهیه شده است. این ابزار یک پرسشنامه خود ارزیابی چند گزینه ای با ۲۱ سوال است که یکی از رایج ترین آزمون های روانسنجی برای اندازه گیری شدت افسردگی می باشد. در نسخه فعلی آن، BDI-II برای افراد ۱۳ سال و بالاتر طراحی شده است و شامل اقلامی است که مربوط به علائم افسردگی است.

افسردگی برای سلامتی شما بسیار خطرناک است. افراد مبتلا به افسردگی سه برابر خطر ابتلا به بیماری قلبی را تجربه می کنند. در واقع، افسردگی بر کل بدن تاثیر می گذارد. این اختلال سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، باعث افزایش حساسیت به عفونت های ویروسی در طول زمان شده و حتی برخی از انواع سرطان به این اختلال مرتبط است. برخی از افرادی که از افسردگی رنج می برند میزان بالای دیابت و پوکی استخوان را تجربه می کنند. همچنین افسردگی عملکرد زندگی سالم را به مخاطره انداخته و باعث اختلال در تمرکز و عملکرد ذهنی می شود. به طور کلی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد افسرده طول عمر پایین تری نیز داشته و بیش از سایرین به انواع بیماری های جسمی مبتلا می شوند.

زمان تقریبی آزمون، ۱۰ دقیقه می باشد. این پرسشنامه به طور گسترده ای به عنوان ابزار ارزیابی رسمی توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی و محققان مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در چهل سال اخیر بارها توسط روانشناسان و پژوهشگران مورد استفاده قرار گرفته است.

ما بر این باوریم که خودشناسی ناشی از ارزیابی می تواند اولین گام موثر برای هدایت شما به سمت سلامتی و آرامش باشد.

لطفاً جمله‌های هر گروه از پرسش‌ها را به‌ دقت بخوانید و جمله‌ای را که بهتر از جمله‌های دیگر احساس شما را در طی ۲ هفته گذشته و در حال حاضر بیان می‌کند، مشخص کنید. در هر سوال یک گزینه را انتخاب کنید:

 

۱.احساس غمگینی
۲.بدبینی
۳.احساس شکست
۴.فقدان لذت
۵.احساس گناه
۶.احساسات مربوط به مجازات (انتظار تنبیه)
۷.بیزاری از خویشتن
۸.عیب جویی از خویشتن (خود سرزنشی)
۹.افکار خودکشی یا میل به خودکشی
۱۰.گریه
۱۱.برانگیختگی و بی قراری
۱۲.بی علاقگی (انزوای اجتماعی)
۱۳.تصمیم گیری
۱۴.احساس بی ارزشی
۱۵.کم توانی (کاهش انرژی)
۱۶.تغییر در الگوی خواب
۱۷.تحریک پذیری و زودرنجی
۱۸.تغییر در اشتها
۱۹.اشکال در تمرکز
۲۰.خستگی و احساس ناتوانی
۲۱.بی علاقگی به امور جنسی

۳.۶ ۱۷ رای ها
رأی دهی به مقاله
* درود بر شما که با حمایت خود و دعوت دیگران به مطالعه این مطلب و دیگر مطالبم، به من انگیزه می دهید. لطفا در کامنت ها و مباحثات شرکت کنید و پرسشگر باشید. جهت مشاوره تلفنی یا حضوری با شماره ۰۹۳۵۵۷۵۸۳۵۸ در تلگرام یا ایمو هماهنگ نمایید. همچنین می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۷۲۸۷۱۲ تماس بگیرید. *

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها